De Gele Hoed zingt graag verschillende soorten muziek. Een belangrijk deel bestaat uit volks/wereldmuziek in allerlei talen zoals, Russisch, Bulgaars, Roma, Japans, Welsh, Afrikaans. Kerst en volksmuziek in het Engels, Frans, Italiaans, en Zweeds. Wat madrigalen en andere juweeltjes uit de oude muziek worden ook met verve uitgevoerd. Bij optredens maken we daarmee een mooie mix van stijlen.

Kenmerkend voor al onze muziek; Onze stemmen kleuren de sfeer en stijl. Een liefdeslied klinkt natuurlijk anders dan een strijdvaardig Geuzenlied. Maar ook de locatie waar we zingen geeft een andere dimensie aan onze interpretatie van de muziek.

Onder andere breiden we ons repertoire uit met jaarlijkse koorweekenden en workshops voor nieuwe stijlen of verdieping van klank, cultuur, stijl en presentatie, zoals bijvoorbeeld:

De muziekkeuze en samenstelling van te zingen programma voor een optreden wordt gedaan in overleg met de dirigente. Alle koorleden mogen muzieksuggesties inbrengen. De artistieke eindverantwoordelijkheid ligt bij de dirigente.