Op initiatief van zussen Marjan en Els Baak ontstond in 1993 een meerstemmig koor Capellushka, onder leiding van de Poolse Kasia de Bruin. Sommige liederen uit die tijd zingen we nog steeds met veel plezier.

Met de pianiste Abby Lumsden als dirigente werd het koor jaren geleid en begeleid met de voor haar overbekende flair. Toentertijd zong het koor niet exclusief a capella.

Sinds de start van het nieuwe millennium staat Micheline de Rooy voor het koor. Met haar werd a capella zingen het hart van onze muziek. Oude muziek, onderdeel van haar muziekstudie, en verder groeien in wereldmuziek werd het doel in repertoire. Met haar achtergrond als zangeres wordt er sindsdien vooral gewerkt aan het klank maken. De bundeling van stemmen, naar een eigen koorklank. De toenmalige naam, a capella koor Lisse, dekte onvoldoende de lading van het koor. Vandaar dat, tijdens een van onze vrolijke optredens op de tuinenmarkt in Noordwijk, een in opwelling gekochte gele hoed van de dirigente, het nu bekende logo werd.

Het koor groeide uit van een groep dertigers, met gelijkgestemde muzikale ideeën, tot een hechte groep zangers, bestaande uit zangers van het eerste uur en later aangesloten enthousiastelingen. Het plezier dat we al die jaren beleven aan het samen zingen en optreden is merkbaar als je ons ziet en hoort.

keukenhof lisse

Waar zingen we zoal?

Keukenhof park, Keukenhof kasteel, Huis Dever, Museum De Zwarte tulp, Oude kerk Delft , Wijnfeest, Kerstfair, Tuinmarkt, een optreden met jeugdgroep musical Don Quichot, Particulier huiskamerconcert, Instellingen en verzorgings/verpleeghuizen, Bibliotheek, Gastoptreden in Wales in samenwerking met plaatselijk mannenkoor, en workshops door eigen koor en dirigent.